Комбікорми АГРОКОРМ™

 На Волині продовжує діяти форвардна програма для агровиробників

На Волині продовжує діяти форвардна програма для агровиробників

Нині навіть для успішних агровиробників існує проблема пошуку фінансів для свого розвитку. Та отримати необхідні гроші аграрій може і не звертаючись в банк. Адже підприємство ТзОВ «Агротехніка», що входить до агропромислової групи «Пан Курчак», продовжує фінансувати аграріїв. Це відбувається за форвардною програмою на закупівлю зернових та олійних культур урожаю 2021 року. Така програма була започаткована ще в 2016 році.

Таким чином, агровиробник домовляється про покупку майбутнього врожаю і отримує авансом певну частину вартості законтрактованого зерна.

Для українських фермерів завжди актуальною залишається проблема пошуку грошей на польові роботи: власних коштів бракує, щоб посіяти новий урожай, а залучені банківські кредити не завжди покривають всієї потреби в грошах.

З метою підтримки аграріїв, підприємство відійшло від практики фіксування ціни та купуватиме товар за ринковою ціною на момент поставки. Загальна сума фінансової підтримки згідно з Форвардною програмою складатиме близько 100 мільйонів гривень.

Більше того, чим вигідніші умови покупки зерна отримують аграрії, тим менше вони мають причин продавати свій врожай «тіньовому ринку». Такий механізм вигідний і аграріям, і покупцям сільгосппродукції.